Gastels Fanfare 2010-2013

De Gastels Fanfare heeft in West-Brabant een naam hoog te houden met concerten met een groot entertainment gehalte. Richard is sinds maart 2010 betrokken bij deze dynamische muziekvereniging. 

Inmiddels zijn er verscheidene concerten geweest o.l.v. Richard bij de Gastels Fanfare en allen met een zeer enthousiaste reactie van publiek, jury en zelfs pers. In mei 2010 was het eerste optreden met Richard en heeft Gastels fanfare en speelde Gastels Fanfare een thuiswedstrijd tijdens dit festval. De jury werd blij verrast door de fanfare met een afwisselend programme en werd op dit moment geroemd om de muzikale lijnen die waren uitgezet. 

In juni volgde de vuurdoop voor de Gastels Fanfare met Richard in Het Veerhuis te Oud Gastel. Tijdens een thema concert in samenwerking met Helma van Loon, Yorick Amerika en Smidje Verholen. Deze avond was een mooi begin van een intensieve samenwerking die zou volgen. Het concert Amusant Gastels in december werd door een nagenoeg volle Laurentiuskerk met een staande ovatie beloond. Pauline Dubois en Ron Barents bleken een meer dan uitstekende uitbreiding van het orkest en speelden de kerk plat. 

Foto Website RSJ

Juni 2011 werd een concert verzorgd waarbij de Gastels Jeugd te gast was bij de fanfare. Richard is op bezoek geweest bij de Bernardusschool en Joannesschool in Oud Gastel. Tijdens 3 lessen in samenwerking met Edwin Maarleveld leerden de kinderen het verhaal van de zwaanridder kennen en oefenden zij hard om zelf een onderdeel van het concert te verzorgen. Tevens werd er een medley van liedjes aangeleerd die de kinderen tijdens dit concert mee konden zingen. Tijden dit optreden was ook de pers aanwezig en werd het concert bestempeld als een waar feestje, waarbij de zwaanridder een muzikaal hoogtepunt was. Klik hier voor het artikel. 

De Gastels Fanfare heeft in december 2011 een mooi optreden neergezet in de Laurentiuskerk. Het was opnieuw een mooi hoogtepunt in de inmiddels 2 jarige samenwerking met dit mooie orkest. Hopelijk volgen er nog vele mooie jaren.


2012 is voor de Gastels Fanfare een mooi jaar geweest, met een optreden op 21 april waarbij wij Andre Hagenaars op zijn D-examen hebben begeleid. Een knallend hoogtepunt was toch wel Amusant Gastels 2012 in samenwerking met Rianne Jansen en Rolf van Rijsbergen. De kerk werd alweer omgetoverd tot een waar theater, het orkest was beter dan ooit voorbereid, de solisten in een blakende vorm en de kerk tot de nok toe gevuld. Het was een avond om nooit meer te vergeten, waarbij iedereen die de Gastels Fanfare al vele jaren volgt het unaniem eens was, zo goed, zo muzikaal en zo'n grote show, dat had de Gastels Fanfare nog nooit bereikt. Op naar het lustrum volgend jaar, waarbij we dit keer 4 zangers zullen uit nodigen als de planning het toelaat, te weten, Rolf van Rijsbergen, Ron Barents, Rianne Jansen en Pauline Dubois. Het belooft een spektakel te worden! 


© RSJ-Music 2014