Algemene informatie

Richard is sinds 2005 actief als dirigent. In de afgelopen 12 jaar hebben verschillende orkesten de reveu gepasseerd en zijn er verschijdene grote producties geweest. 

Richard vindt het leuk om met orkesten nieuwe wegen in te slaan en de uitdaging te zoeken met andere kunstvormen samen. Zo werd in het verleden een concert georganiseerd waarbij twee kunstenaars live een schilderij maakten. 

Op dit moment is Richard betrokken bij twee verenigingen, te weten Gastels Fanfare en Weldoen Door Vermaak uit Clinge. 

IMG 7685

Met het orkest uit Oud Gastel werkt Richard elk jaar een de grote productie Amusant Gastels. Hier wordt met bekende artiesten een avondvullend programma aan gemiddeld 700 personen wordt voorgeschoteld. In het verleden werd daar samengewerkt met onder andere Rolf van Rijsbergen, Rolf Koster, Rianne Jansen en Paulinde Dubois. 

Sinds een jaar is Richard actief bij de vereniging WDV-Clinge en daar hebben inmiddels een aantal concerten plaatsgevonden met groot succes en steeds bredere publieke belangstelling. Op 21 oktober 2017 was de grootste productie tot nu toe met een mooie programma met gastsoliste Maike Boerdam. Eind 2017 is het ambitieuze “I Shall Love but Thee” uitgevoerd met dit orkest. 2018 zal in het teken staan van een concours bezoek, hierna gaan we in voorbereiding om het 130 jarig jubileum van WDV gestalte te geven. 

Tevens is Richard op dit moment als bestuurslid, in de vorm van voorzitter, betrokken bij stichting Ad Hoc. Dit op zeer hoog niveau opererende harmonie orkest wordt ieder jaar opnieuw samengesteld en maakt een buitenlandse tournee. In 2016 en 2017 was de reisbestemming Zuid Frankrijk. In 2018 zal Ad Hoc naar Tjechie afreizen. 

© Richard Schroevers 2018